Tillbaka till Kreativt

Musiken

Som ni ser har jag lagt tre klipp i högerspalten i sidan, (inspelade med kamera/mobil, därav den knala bild/ljudkvalitén). De två översta är inspelade jan-18 och dec-17 (jag och sonen på Café Rival, Södermalm) och den understa är från 2007 (jag och kollegan Lena på Festers, Nynäshamn).

Först lite historik:

Mitt musikintresse har jag efter min far som var trumpetist – utbildad i finska akademiska musikhögskolan.

Pappa på trumpet

Han var med i diverse brassband (bland annat militärens och brandförsvarets), storbandsorkestrar och var även vid en period forne president Kekkonens högtidstrumpetist.

Jag började musicera som nioåring. Först det obligatoriska blockflöjtsåret, sedan följde fyra år av klarinettspelande. Skrev min första låt som 13-åring och kom mer och mer på att jag ville sjunga också, varför jag vid 14 år ålder bytte klarinetten mot gitarr. Har sedan dess skrivit hundratals (mer eller mindre bra … ;-)) låtar.


Sedan 15 års ålder har jag varit med i diverse musikprojekt. Första bandet jag var med i hette Smile. Nedan kan du njuta (haha) av en inspelning vi gjorde i replokalen 1980. Förutom att det är jag som sjunger (eller skriker snarare, hehe) leaden så är det även jag som är så taktfast på koklockan! 😉


Har genom åren varit med i diverse band, som trubadur och till och med varit i studio och nästan blivit lanserad, då jag var 17 år. 😉 Nedan kan du höra A-låten till den tilltänkta EP:n jag skulle lanserats med. Jag skrev låten då jag var 16 år och inspelningen är gjord ett år senare.


Har dock aldrig själv haft några drömmar om att bli artist. Har varit nöjd med att bara få sjunga/spela/skriva musik på litet plan. Idag däremot, skulle jag gärna vara låtskrivare åt andra artister, om det inte var så bökigt att få till vettiga demos att skicka till musikförlag.


Har börjat samla enkla inspelningar av mina originallåtar, (och en och annan cover också), på Soundcloud. Jag skriver främst musik när jag är ganska ”låg”, så det finns ofta ett tungsinne (och moll 😉 ) i låtarna. Har lite olika listor liggande på Soundcloud och tänkte här lägga in en av dem.


Vill man även se mig mer finns en del liveklipp (inspelade med kamera/mobil, därav den knala bild/ljudkvalitén) liggande på YouTube.


Spelade under några år live i Second Life. (Där heter jag Satyra Singh.) Man sitter alltså hemma och spelar/sjunger och streamar det hela live till någon bar i Second Life, där ens avatar står och ser ut att framföra det. Helt fantastiskt! 🙂


Mitt musicerande idag består främst av trubadurspelningar tillsammans med min son Zacharias. Vi har en egen, avskalad stil med bara en gitarr, en fottamburin och våra röster. Repertoaren består av en blandning av egna låtar och covers vi gillar. Såhär kan det låta när vi sitter hemma och repar. (Obs. båda inspelade via mobil bara! 😉 ) Först en cover, inspelad 2018:

Sen en låt skriven av min son med mig som medarrangör. Älskar låten och har den sedan länge som alarmsignal på mobilen. 😉 Tyvärr gillar inte sonen själv sin låt så vi har bara spelat den live ”ute” några få gånger.

En låt sonen och jag permanent haft med på repertoaren senaste åtminstone fem åren. En cover jag hörde i TV-serien ”Nashville”, men inte vet så mycket mer än så kring. 😉