Tillbaka till Hem

Familjen

Familjen består, utöver mig själv, av min dotter, hennes två barn, min son (och hans pojkvän), samt hunden Basta De Hex. Jag har varit singel sedan april 2015, vilket börjar bli lite trist men … har varken ork eller lust att försöka ändra på den saken, så det får helt enkelt fortsätta så. 😉

Jag och mina barn i olika åldrar.

Jag och mina barn i olika åldrar.


Min älskade Basta The Hex

Basta De Hex

Basta kom till mig den 12 oktober 2021. Sörjde Roddy så otroligt och kände också att ett liv utan hund var tomt och torftigt. Ödet ledde mig då till Basta. Hon är född 9 december 2017 och levde sina första drygt tre år fastkedjad vid ett magasin i Ryssland. Där stod hon och fyra andra hundar dag som natt och nu och då kom magasin (och hund)-ägaren och kastade ut en näve torrfoder åt dem. Då torrfoder hamnade under plåtmagasinet, skrapade Basta bort pälsen på nosen, i sitt försök att komma åt maten. Nosen har till stort läkt nu.Nästan ett år tillbringade hon sen på ett shelter i Moskva, tillsammans med 80 andra omhändertagna hundar och i augusti 2021 kom hon till Sverige. Först till en annan kvinna i sju veckor och sen till mig.

Basta var rädd för i princip allt från start och behövde massiv träning på ALLT. Att stå fastkedjad som en björn på cirkus mitt i ingenstans och sen inträngd bland otaliga andra hundar under lång tid, har fått henne stressad såklart, så prio ett är att få henne lugn och trygg, vilket redan – ett halvår senare – gett gott resultat.

Basta är världens snällaste, inte aggressiv mot någon eller något, vilket hon ju annars lätt hade kunnat bli med tanke på hennes bakgrund. Hon är en väldigt klok tjej och lär sig snabbt att tolka mina signaler, vilket underlättar enormt. Har god förhoppning om att hon en dag är helt lugn, men dit är det en bit än att gå.


Vår älskade Roddy The Dog  (4 oktober 2006 – 18 september 2021)

Roddy var av rasen Breton (fransk fågelhund). Han var som tjuren Ferdinand, lugn och ville helst bara gå runt och lukta (på allt utom blommor, haha). Han var världens snällaste, lugnaste, mest  tålmodiga hund. Vi saknar honom oerhört mycket! Tack Roddy för all kärlek du gett oss, vi glömmer dig aldrig! <3

Roddy The Dog


Min älskade dotter Zabina Cathinka Waldine

Dottern Zabina

Född-84 i Stenbockens tecken. Zabina är, liksom sin numera bortgångne far, konstnärligt lagd. Fotografering,

film och teckning/måleri är vad hon intresserar sig för och dessutom har hon jobbat som barnmodell genom ”Boom Agency”. Hon är undersköterska, men vill skola om sig – förmodligen till förskolelärare/fritidspedagog.

 

Zabina har två barn. Elvis, född den 6 oktober -03, och Isolde, född 14 februari -06! Jag är alltså mormor och  blev det några veckor innan min 39-årsdag.

Zabina är mer eller mindre uppvuxen på min forna frisersalong, stackaren. I och med att jag själv var tonåring då jag fick henne, så har hon nog fått följa med mig på mycket mer ”upptåg” än barn normalt får göra med sina föräldrar. På gott och ont …


Byron-Zacharias-sommaren2017

Sonen till höger, med sin pojkvän/sambo Byron.

Min älskade son Zacharias Jack Wilhelm

Född-91 i Stenbockens tecken. Extremt empatisk och rättvisekännande och musikalisk. Spelade fiol som barn, men numera spelar han gitarr och piano, sjunger och skriver egen musik på löpande band.

Zacharias är utbildad frisör (med andra ord går han i mina fotspår, yrkesvalsmässigt OCH genom musicerandet).

Zacharias  har gått på TechMusicSchool i London och har arbetar som kostymassisten åt Baluba TV. Han jobbar idag på en salong och trivs med det.


Barnbarnet Elvis

Älskade barnbarnet Elvis Leo Erik

Elvis är född den 6 oktober -03, i Vågens tecken. Jag hade den stora äran att få vara med under förlossningen. Bilder därifrån kan ni se HÄR! 🙂

Elvis far är från Indien så han har en härligt ljusbrun hudfärg året om. (lyllosen) 🙂 Han är glad, gosig och så snäll och go att man nästan går åt av kärlek till den lille ungen! Härligt är det att vara mormor!

Till sommaren går Elvis ut gymnasiet, ”Fordon och transport”-programmet. Han har genom skolan redan fått ta körkort för bil och är i full gång med att även ta körkort för tung lastbil. Hans dröm var från start att bli lokförare, men för stunden är det mest lastbilschaufför som hägrar.


Barnbarnet Isolde, här maskeradklädd

Yngsta, älskade barnbarnet Isolde Vera Linnéa

Född den 14 februari -06, i Vattumannens tecken, på Alla Hjärtans Dag minsann. 🙂 Go som en sockerbit och smart som ett geni. (Nej, det säger jag inte bara för att jag är hennes mormor!)

Isolde kunde gå som åttamånadersbaby och läste flytande som fyraåring. Innan hon knappt ens börjat skolan, läste hon redan även litteratur på engelska. Hon har lärt sig detta helt på egen hand, otroligt nog. 🙂

Till sommaren går hon ut nian och har lite olika drömmar om vad hon vill göra sen. En är att bli skådespelare, en annan bibliotekarie. Vi får se var det sen landar.


Isolde och Elvis, oktober 2021.