Pessimism

Känner mig tyvärr pessimistisk angående det mesta just nu. Allt ifrån rent privata saker, till samhälleliga. De privata lämnar jag åt sidan här, men samhällsmässigt handlar det såklart om kommande val och oro över hur utgången kan komma att se ut.

allianstv (Bilden tillhör Robert Nyberg.)

Följer ju politiska diskussioner så mycket jag bara kan och hinner med. För inte länge sedan kände jag en stor vänstervind dra fram. Människor verkade ha gett upp tron om att Alliansen skulle kunna styra Sverige på ett allmänbrett, rättvist sätt. Nu på sistone tycker jag mig dock mer och mer se att folk börjar vackla igen. En stor del av orsaken till detta – enligt mig – är att Socialdemokraterna verkar mer angelägna om att samregera med högern, än med Vänsterpartiet. 😮

Jag har uppfattat det som att V:s huvudfråga, ”Inga vinster i välfärden”, varit det som främst gjort människor mer vänsterinriktade. Att det är främst just denna fråga folk går emot, gällande Alliansens politik. Så när S nu inte backar upp detta tillräckligt skarpt, så tappar vänstern igen. För mig kunde S lika gärna döpa om sig till ”Nya NÄSTAN Moderaterna”. :-/ Som Vänsterpartist känner jag det rent av som svek av S, att så tydligt hellre flirta med Fp och C, än att stå upp för socialistiska värderingar och då V såklart.

rut

Ett annan politiskt dilemma, som jag ser det, är att de inte ännu ”politiskt frälsta” egentligen nog inte bryr sig så mycket om vilken politik som styr, utan går mer efter vem av partiledarna som ser mest sympatisk ut och har trevligast röst. :-/ Jo, så illa tror jag att det är faktiskt och så låg är nog den bredare politiska insikten. ”Folk” verkar känna att det inte spelar någon roll vilket parti man röstar på, eftersom alla ändå är snarlika. Och så kanske man kan uppfatta det, om man inte känner till mer om partiernas åsikter, än det man kan läsa sig till i dagligmedia och/eller om man enbart lyssnar till spridda sakfrågor.

Önskar att ALLA röstberättigade kunde ta det lite mer på allvar och åtminstone ta reda på vilken grundsyn vart och ett av partierna har. Vilken riktning de vill ha på samhället i stort – vilken deras ideologiska grund är. Det är väl ändå det minsta man kan begära!

Trevlig helg!/Tette