SD – Ignorera, bespotta eller bemöta mer tålmodigt och sakligt …

Är väldigt bekymrad över SD:s framgångar och funderar på hur det kommer sig att så pass många ändå tagit till sig den främlingsfientliga attityd partiet representerar ? Hur är det möjligt och hur gör man för att bemöta SD-anhängare, utan att spä på de fördomar och den ”vi-och-dom”-känsla de redan tycks bära på?

korkort

 

Ni har säkert redan sett bilden till vänster, men den är så bra, så jag lägger den här ändå. 😉

Inte fungerar det att göra som de etablerade politikerna, dvs. nonchalera dem, likt en ledarhund som hoppas på att ”valpen” ska upphöra med sitt oacceptabla beteende, om man bara ignorerar den. Nej tvärtom tror jag att det stärker deras känsla av att vara missförstådda och den intern gemenskapen blir ännu tätare. Tyvärr.

 

Säger inte att jag är minsta lilla bättre än någon annan i bemötandet av SD-anhängare. Blir frustrerad, arg och snudd på chockerad över de åsikter SD i grunden står för, men jag önskar att jag kunde diskutera på ett mer tålmodigt, sakligt vis. Som MÖJLIGEN skulle leda till mer konstruktiva samtal, där det MÖJLIGEN skulle kunna gå att få personen att tänka/se sina åsikter ur en annan vinkel.

Hittade i FB en relevant, viktig text från en ung kille – tidigare SD-anhängare. Läs gärna den.

/Tette