Musiken

Först lite historik:

Pappa med trumpet.

Mitt musikintresse har jag efter min far som var trumpetist – utbildad i finska akademiska musikhögskolan. Han var med i diverse brassband (bland annat militärens och brandförsvarets), storbandsorkestrar och var även vid en period forne president Kekkonens högtidstrumpetist.

Jag började musicera som nioåring. Först det obligatoriska blockflöjtsåret, sedan följde fyra år av klarinettspelande. Skrev min första låt som 13-åring och kom mer och mer på att jag ville sjunga också, varför jag vid 14 år ålder bytte klarinetten mot gitarr. Har sedan dess skrivit hundratals (mer eller mindre bra … ;-)) låtar.

Första bandet jag sjöng/spelade i. Började i Smile som 15-åring.

Sedan 15 års ålder har jag varit med i diverse musikprojekt. I band, som trubadur och till och med varit i studio och nästan blivit lanserad, då jag var 17 år. 😉 I ljudfilen nedan kan du höra A-låten till den tilltänkta EP:n jag skulle lanserats med. Jag skrev låten då jag var 16 år.

 

 

Har dock aldrig själv haft några drömmar om att bli artist. Har varit nöjd med att bara få sjunga/spela/skriva musik på litet plan. Idag däremot, skulle jag gärna vara låtskrivare åt andra artister, om det inte var så bökigt att få till vettiga demos att skicka till musikförlag. Men vem vet … jag kanske försöker mig på det ändå, vad det lider?!? 😉
———————————————————————————————————————
Har börjat samla enkla inspelningar av mina originallåtar, (och en och annan cover också), på soundcloud. Jag skriver främst musik när jag är ganska ”låg”, så det finns ofta ett tungsinne (och moll 😉 ) i låtarna. Har lite olika listor liggande på Soundcloud och tänkte här lägga in en av dem.

Vill man även se mig, finns en del liveklipp (inspelade med enkel videokamera) liggande på youtube.
—————————————————————————————
Spelade under några år live i Second Life. (Där heter jag Satyra Singh.)
musicerandet-liten-ny-satyrasingbild musicerandet-liten-ny-tettemeriobild———————————————————————————————————————
Klicka på bilden nedan för att komma till Lenas och mitt trubadurprojekt. Där finns även en låtlista från YouTube liggande, med mig och Lena. För den som är nyfiken.  😉
lenaochtettebild

Lite spelfoton (klicka på miniatyrerna för större format).